2011. július 31., vasárnap

Wass Albert:Tizenhárom almafa - Jelenlegi ára: 1 265 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Tizenhárom almafa : regényA könyv listaára: 1490 Ft. Leírás:
A regény egy ősi mítosz felidézésével kezdődik: az Úristen megteremtvén Erdélyországot, be is népesítette, uraskodásra odavetette a magyarokat, megteremtette a lustálkodó románokat, odaküldte a szászokat, hogy valakik dolgozzanak is, és végül, hogy az ész is képviselve legyen, odadobott egy maroknyi székelyt. A regény ennek a mítosznak a kibontása. Főszereplője a csavaros eszű, középkorú Táncos Csuda Mózsi a kommandói erdőpásztor és vadőr. Mózsi a második világháborút közvetlenül megelőző években feleségével és két gyermekével a hegyek között éldegél, a kommandói erdő szélén. Csavaros esze és élni akarása segítségével szinte szolgálatába állítja nemcsak az parasztokat, de a román hivatalnokokat is. Peres ügye miatt Brassóba utazik, és közben találkozik a szegényemberek jövendőjét cipelő emberrel, aki rábeszéli, hogy vegye meg tőle azt a húsz almafa venyigét, ami egész vagyona. Mózsi megvásárolja és a falu, valamint családja legnagyobb csodálkozására elülteti háza mellett a venyigéket. Tizenhárom vessző ered csak meg, amelyekből szép almafák növekednek. Mózsiék életét a termőre fordult fák szabályozzák: termését eladják, a lehullottból pálinkát főznek, így biztosítják megélhetésüket. Az almafák fele a bécsi döntések után megváltozott román-magyar határ nyomvonalában román területre kerül. Mózsi sok furfanggal védi meg almafáit mind a magyar rekvirálások, mind pedig a román hivatalokkal szemben. Közben Kommandó térségét is eléri a háború, Mózsit és a falubéli székely férfiakat a gyergyótölgyesi erődbe sorozzák be, a határok megvédésére. A harcokat, a román partizánok és az előretörő oroszok randalírozását sorra kivédi a furfangos észjárású székely, akit családja és a tizenhárom almafa biztonsága tart életben. Az értük való aggódás sokszorozza meg erejét és teszi lehetővé, h ogy sikeresen megszökhessen az oroszok fogságából. Hazatérve romokat talál, és megcsonkított almafákat. Családja azonban él, és az élet jelei mutatkoznak a tizenhárom almafán is. A regény a minden hatalmi politikán átütő életigenlés hőskölteménye a szerző Mózsi alakjában nemcsak a magyarság újjáéledésének reményét formálta meg, de azt a néphagyományokban élő székely embert is, aki legendás észjárásával, toleranciájával példaértékű életvitelt testesít meg a kisebbségi életformák egy lehetséges változataként. A kötet széles körben ajánlandó. www. kello. hu minden jog fenntartvaISBN: 978-973-599-457-0 -978-615-5013-53-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 265 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 10:57
. Wass Albert:Tizenhárom almafa - Jelenlegi ára: 1 265 Ft

Fontos